Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Gaio

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/10273/=ud_a_304232.mp3?revision=1

Gaio, syrnet mælkeprodukt udviklet af MD Foods. Syrningen foregår med mælkesyrebakterier, som omkring 1980 blev isoleret af ukrainske forskere i Abkhasien i Kaukasus fra lokalt fremstillet yoghurt, og som har vist sig at hæmme sygdomsfremkaldende bakterier i tarmen hos mennesker. Mælkeprodukter baseret på denne Causido-kultur, der indeholder bakterierne Enterococcus faecium og to stammer af Streptococcus thermophilus, blev, i forbindelse med markedsføring i Ukraine i 1987, påvist at sænke kolesterolindholdet i blodet.

Kulturen blev i 1990 tilbudt MD Foods i kølvandet på de politiske omvæltninger under Sovjetunionens opløsning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: Gaio i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 25. maj 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=81676