Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Acidophilus

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

Acidophilus, Lactobacillus acidophilus, mælkesyrebakterie, der indgår sammen med andre mælkesyrebakterier i syrnede (fermenterede) mælkeprodukter, fx A38®. Acidophilus anvendes også sammen med Bifidobacterium bifidum (se bifidus faktor) ved fremstilling af surmælksprodukter, fx Cultura.

Ordet Acidophilus kommer af latin acidum 'syre' og græsk filos 'ven'.

Acidophilus tillægges gode ernæringsmæssige egenskaber, og mælk tilsat denne bakterie anvendes i diæter. Se også mælkesyrebakterier.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: Acidophilus i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=32456