• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kogekone

Oprindelig forfatter Boyh Seneste forfatter Redaktionen

kogekone, betegnelse, der oftest anvendes om en selvlært kvinde, der går ud og laver maden til middagsselskaber o.l. I modsætning til kokkepiger og kogersker er hun ikke ansat, men freelance. Igennem det meste af 1900-t. har kogekoner stået for maden ved fester i mange private hjem, forsamlingshuse og andre lejede lokaler. I slutningen af århundredet er de næsten udkonkurreret af catering- og diner transportable-firmaer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Else-Marie Boyhus: kogekone i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. oktober 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=107874



    • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

    • Kommentar til redaktionen Vedr. kogekone Marker den cirkel
      Send kommentar


  • Copyright

    Denne artikel må du ...

  • Kilde

    Denne artikel stammer fra:
    Leksikon

  • Historik