• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

værtshus

Oprindelig forfatter Boyh Seneste forfatter Redaktionen

værtshus, serveringssted, hvor udskænkning af øl og spiritus er det vigtigste, men hvor der er mulighed for servering af enklere madretter. Ordet indgår i mindre flatterende sammenhænge som værtshusmiljø og værtshusslagsmål. Oprindelig var et værtshus en virksomhed, der modtog overnattende gæster og samtidig drev en restauration, som også besøgtes af lokale folk.

Annonce

Ordet kommer af tysk Wirtshaus, 1. led Wirt 'husbond, vært'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Else-Marie Boyhus: værtshus i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. oktober 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=181567



    • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

    • Kommentar til redaktionen Vedr. værtshus Marker den cirkel
      Send kommentar


  • Copyright

    Denne artikel må du ...

  • Kilde

    Denne artikel stammer fra:
    Leksikon

  • Historik