Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

brasserie

Oprindelig forfatter Boyh Seneste forfatter Redaktionen

brasserie, oprindelig bryggeri eller ølstue, nu café eller restaurant, der serverer øl m.m. og tilbyder en begrænset menu — ofte også sent om natten.

I Paris udviklede flygtninge fra Alsace-Lorraine efter 1870 brasseriet til et elegant sted, og i vore dage har den stigende interesse for øl skabt gode vilkår for brasseriet, der tilbyder mange slags øl og retter med inspiration fra lande som Belgien og Tyskland.

Annonce

Ordet er fransk, 'bryggeri', af brasser 'brygge'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Else-Marie Boyhus: brasserie i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 15. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=50652