Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sylte

Oprindelig forfatter AS-P Seneste forfatter HaAn

Sylte med laurbærblade til pynt.

Sylte med laurbærblade til pynt.

sylte, madret af kogt, presset kød, oftest svin eller kalv, men fjerkræ og fisk forekommer også; spises som kold ret og pålæg. Til sylte bruges kød fra hoved eller skank, der nemt danner naturlig gelé. Gammeldags pressesylte, hvor hovedkød fra grisen blev lagt i pres med svær, løg og krydderier og serveret med den stivnede suppe, er afløst af gelésylten, hvor kødet bindes sammen af stivnet gelé.

Annonce

Ordet kommer af mnty. sulte 'hensyltet ret', beslægtet med salt, egl. 'saltvand, saltkonserveret ret'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Anne Skovgaard-Petersen: sylte i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 10. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=168194