Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

pastrami

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter FiSoe

Pastrami. Skiver af pastrami som fyld i en sandwichbolle.

Pastrami. Skiver af pastrami som fyld i en sandwichbolle.

pastrami, kryddersaltet, røget oksekød (bov, nakke eller lårtunge). I krydderblandingen kan indgå allehånde, hvidløg, kanel, koriander, nellike, rød peber og/eller sort peber. Pastrami koges og spises især kold.

Annonce

Ordet er dannet i analogi med salami af jiddisch pastrame, via rumænsk pastrama.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: pastrami i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=139403