Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

koldt bord

Oprindelig forfatter Boyh Seneste forfatter Redaktionen

koldt bord, speciel dansk betegnelse for en række kolde og lune anretninger, der serveres med brød. Forekommer oftest som buffet, der omfatter flere afdelinger: sild, andre fisk og skaldyr, kødretter, salater, ost og frugt. I Danmark var det fuldt udviklet omkring 1900. Koldt bord serveres ofte ved særlige højtider, fx jul og påske; julefrokost er således det store kolde bord tilføjet en række specialretter som grønlangkål, andesteg m.m. Koldt bord findes tillige i Sverige.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Else-Marie Boyhus: koldt bord i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=108091