Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

roux

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/24689/=ud_a_88661.mp3?revision=1

roux, opbagning, mel kogt langsomt i smør, olie eller fedt. Roux anvendes som jævningsmiddel i saucer eller supper. Afhængigt af kogetiden tilberedes lys eller mørk roux. Roux brun fremstillet med oksetalg anvendes ofte i cajun-køkkenet.

Annonce

Ordet er fransk, 'rødgul, ræverød', af latin russus 'rød'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: roux i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=152933