Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

béchamel

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter sthornval

/@api/deki/files/2046/=ud_a_88686.mp3?revision=1

béchamel, fransk klassisk hvid grundsauce fremstillet ved opbagning (fedtstof og mel) med mælk eller en blanding af bouillon og fløde. Saucen er opkaldt efter Marquis de Béchamel, Ludvig 14.s hushovmester. Den danner grundlag for andre saucer, fx sauce aurore (tomat), sauce mornay (ost) og sauce soubise (løg). Se også saucer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: béchamel i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=45060