Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

tykmælk

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Redaktionen

tykmælk, surmælksprodukt, oprindelig fremstillet ved henstilling af sødmælk ved stuetemperatur. Herved fremmes de naturligt forekommende mælkesyrebakteriers dannelse af syre og dermed koaguleringen af mælkeprotein. I dag tilføres industrielt syrevækker. Tykmælk spises traditionelt med revet rugbrød og puddersukker.

Se også mejeriteknologi og surmælksprodukter.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: tykmælk i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=175556