Smørolie er et fedtprodukt, der fremstilles ved at fjerne vand og fedtfrit tørstof fra fløde eller smør ved opvarmning og dekantering.
smørolie
Smørolie, ghee eller klaret smør
Smørolie har et mælkefedtindhold på mindst 99,3% og et vandindhold på højst 0,5%.
I Indien, Tibet og Pakistan betegnes smørolie som ghee. Ghee og tilsvarende produkter kan holde sig i mere end et halvt år selv i et varmt klima, da mælkefedt er mættet og derfor kun vanskeligt iltes af luften selv ved opvarmning. Det lave vandindhold i ghee forhindrer samtidigt vækst af bakterier.
I køkkenet betegnes smørolie som klaret smør. Klaret smør tåler højere stegetemperaturer end smør uden at brankes.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.