Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

smelteost

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Redaktionen

smelteost, osterester, der efter rengøring og finrivning smeltes ved 70-90 °C under tilsætning af smeltesalte, fx fosfater og citronsyre, og evt. smagsstoffer. Til produktionen kan benyttes vragost, dvs. ost med fejl i skorpe, farve, konsistens og bygning, men uden fejl i lugt og smag. Smelteost har meget lang holdbarhed. Der skelnes mellem tre typer: blokosten, den smørbare og delikatesseosten med tilsat smag af fx rejer.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: smelteost i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=161346