Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

skyr

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Marie-Louise Hammer

skyr, svagt syrligt islandsk surmælksprodukt udviklet af surmælksbakterier, der trives ved normal stuetemperatur. Skyr indeholder 0,2% fedt og har et højt indhold af protein. Det har en fast konsistens og fremstilles industrielt af skummetmælk tilsat løbe og starterkultur.

Ordet skyr kommer af germansk *skurja-, beslægtet med oldnordisk skera 'skille', fx om mælk.

Siden ca. 2012 har skyr været et populært produkt blandt danske forbrugere. Det bliver nu også produceret i Danmark.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: skyr i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=160728