Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

skimmelost

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter sthornval

skimmelost, fællesbetegnelse for bløde eller halvfaste oste af ko-, fåre- eller gedemælk, der er modnet med skimmelsvampe, oftest af slægten Penicillium.

Skimmeloste deles i hvidskimmeloste med ca. tre måneders lagringstid, fx brie og camembert, hvor skimmelen gror på overfladen af osten, og blåskimmeloste med kraftigere smag og ca. seks måneders lagringstid, fx de bløde roquefort, danablu og gorgonzola og den halvfaste stilton.

Blåskimmeloste har skimmelvæksten indeni, hvilket nødvendiggør perforering af osten med nåle for at tilføre skimmelsvampene ilt.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: skimmelost i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. december 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=160047