Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

rygeost

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Redaktionen

rygeost, blød friskost lavet af surmælk, som afdryppes, saltes og krydres med kommen og ryges med havrehalm i røgkammer efter et døgns hvile. Rygeost er en cirkelformet, ikke-presset ost med 5% eller 45% fedt. Osten, der er en gammel dansk specialitet, som især kendes fra Fyn, spistes oprindelig på fedtebrød, overhældt med fløde og sukker.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: rygeost i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. februar 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=153681