Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

klaret smør

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

klaret smør, smeltet smør uden bundfald, smørolie. Smørret smeltes, og efter at det har stået lidt tid, vil salt og mælkepartikler synke til bunds. Det øverste klare smør bruges til stegning og saucer. Klaret smør kan tåle høje stegetemperaturer uden at branke.

Klaret smør anvendes i madlavningen flere steder i verden. I det arabiske køkken i Nordafrika og Mellemøsten kendes det som smen, samnah eller semneh, i Indien og Pakistan som ghee. Smagen varierer efter mælkens beskaffenhed (fra køer, får, geder eller bøfler), efter smeltetemperatur og -tid og efter eventuel lagring. Flere steder er bundfaldet en delikatesse.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
klaret smør i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=278082