Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

kefir

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Redaktionen

kefir, surmælksprodukt, der oprindelig stammer fra Kaukasus; fremstilles af mælk tilsat kefirkultur bestående af mælkesyrebakterier og gærsvampe. Smagen er frisk syrlig med en mild smag af gær. Kefir anvendes til morgenmad og dressing samt i desserter og bagværk.

Ordet kommer af russisk kefir, af kaukasisk oprindelse.

Se også surmælksprodukter.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: kefir i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=105245