Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

cremefraiche

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/5706/=ud_a_88177.mp3?revision=1

cremefraiche, syrnet fløde med et fedtindhold på 9 %, 18 % eller 38 %; fremstilles ved pasteurisering, homogenisering og efterfølgende syrning med mælkesyrebakterier, der giver den karakteristiske konsistens og friske, syrlige smag.

Ordet cremefraiche kommer af fransk 'crème 'fløde' og frais 'frisk'.

Cremefraiche kan anvendes i stedet for flødeskum som tilbehør til kager og som alternativ til fløde i saucer og gryderetter. Se også surmælksprodukter.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: cremefraiche i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=59597