Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

tapas

Oprindelig forfatter Aaris Seneste forfatter Redaktionen

Udvalgte tapas fra Barcelona. Ingen tapas uden den berømte spanske tortillas som ses i forgrunden.

Udvalgte tapas fra Barcelona. Ingen tapas uden den berømte spanske tortillas som ses i forgrunden.

tapas, små retter serveret som mellemmåltid, forret eller som barmad i Spanien, fx tortilla, oliven eller serranoskinke. Oprindelig blev en skive pølse eller skinke serveret som dække over et glas vin for at undgå fluer og støv i drinken; heraf navnet.

Ordet er spansk, pluralis af tapa 'låg, dække'.

I takt med udviklngen af moderne gastronomi har udformningen af tapas også antaget nye højder med fantasifulde kreationer, der sætter ingredienserne sammen på nye måder eller anvender dem i nye avantgardistiske former.

Især i Baskerlandet i Nordspanien går man op i at udvikle nye tapas, på baskisk pintxos, men konkurrencer om årets bedste tapas finder sted over hele Spanien.

Annonce

Avancerede moderne tapas på Bar Zeruko i San Sebastián, der i 2010 blev kåret som Baskerlandets bedste. Foto fra 2011.

Avancerede moderne tapas på Bar Zeruko i San Sebastián, der i 2010 blev kåret som Baskerlandets bedste. Foto fra 2011.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Malene Aaris: tapas i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 5. december 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=169879