Udvalgte tapas fra Barcelona. Ingen tapas uden den berømte spanske tortillas som ses i forgrunden.

.

Avancerede moderne tapas på Bar Zeruko i San Sebastián, der i 2010 blev kåret som Baskerlandets bedste. Foto fra 2011.

.

Tapas i form af små friturestegte klipfiskeboller, her fra Bar Irrintzi i Bilbao, Baskerlandet. Foto fra 2011.

.

Tapas, små retter serveret som mellemmåltid, forret eller som barmad i Spanien, fx tortilla, oliven eller serranoskinke. Oprindelig blev en skive pølse eller skinke serveret som dække over et glas vin for at undgå fluer og støv i drinken; heraf navnet.

Faktaboks

Etymologi
Ordet er spansk, pluralis af tapa 'låg, dække'.

I takt med udviklngen af moderne gastronomi har udformningen af tapas også antaget nye højder med fantasifulde kreationer, der sætter ingredienserne sammen på nye måder eller anvender dem i nye avantgardistiske former.

Især i Baskerlandet i Nordspanien går man op i at udvikle nye tapas, på baskisk pintxos, men konkurrencer om årets bedste tapas finder sted over hele Spanien.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig