Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Østrig - køkken

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

Det østrigske køkken er sammensat af det kosmopolitiske wienerkøkken og en række landkøkkener, som præges af solide gryderetter, rodfrugter, grove brød, røgvarer og vildt. Afvigende fra brugen hos de tysksprogede naboer er en udstrakt brug af oksekød — i særprægede udskæringer og i kogt form (bl.a. Tafelspitz) — og kalv (Wienerschnitzel). En traditionsrig kaffe- og cafékultur trives jævnsides med det righoldige bager- og konditorhåndværk, som har verdensry; kendt er bl.a. kagerne Sachertorte, Apfelstrudel og Kaiserschmarrn.

Læs mere om Østrig.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: Østrig - køkken i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=185226