Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Kylling med bladselleri

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Kylling med bladselleri, middagsret af kyllingebryst beregnet for 4 personer. Ris eller nudler kan spises som tilbehør.

Ingredienser

300 g kylingebryst
1 æggehvide
2 tsk maizenamel
½ tsk salt

Kylling med Bladselleri.

Kylling med Bladselleri.

SAUCE

½ dl hønsebouillon
½ tsk cayennepeber
2 spsk soyasauce
2 spsk risvin eller sherry
2 spsk limesaft
2 fed presset hvidløg
1 spsk honning

4-6 stængler bladselleri
3 spsk rapsolie
hakket forårsløg

Fremgangsmåde

Bank kødet ud med en kødhammer. Skær det i tynde strimler, og kom det op i en skål.

Annonce

Pisk æggehvide sammen med mel og salt, og bland det godt med kødet. Lad det hvile i køleskabet 1 time.

Rør ingredienserne til saucen sammen.

Skær bladselleri ud på tværs i ca. 2 cm store stykker.

Kog kyllingestykkerne i letsaltet vand, indtil de er blevet hvide. Afdryp.

Varm wokken op, og slyng olien rundt. Rør og steg kødet bladselleri 2 minutter. Skru ned for varmen, og rør og steg kødet 2 minutter. Hæld saucen over, og varm det godt igennem. Drys med hakket forårsløg, og server straks.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Kylling med bladselleri i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=277442