Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Krydrede muslinger

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter HaAn

Krydrede muslinger, forret beregnet til 4 personer.

Ingredienser

Krydrede muslinger med sake.

Krydrede muslinger med sake.

500 g muslinger
1 grøn stærk chili
2 spsk vindruekerneolie
4 fed presset hvidløg
1 tsk stødt koriander

2 spsk østerssauce
1 dl fiskebouillon
basilikumblade

Fremgangsmåde

Skrub og rens muslingerne i rindende vand. Kasser de muslinger, der er i stykker og ikke lukker sig ved et slag på bordet.

Hak chilien fint.

Annonce

Varm en wok op over kraftig varme, og slyng olien rundt. Lynsteg chili, hvidløg og koriander 15 sekunder.

Tilsæt østerssauce, bouillon og muslinger. Kog under woklåg, til muslingerne har åbnet sig. Smid de uåbnede væk.

Arranger muslingerne i fire dybe skåle, hæld saucen over, og drys basilikum på.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Wok. Gyldendal, 2004.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Krydrede muslinger i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=278666