Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Grillede grøntsager

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Vælg altid faste og friske grøntsager og skær større grøntsager som fx courgetter, auberginer og kartofler i skiver. Hvis der er plads på grillen kan man med fordel anvende en dobbelt grillrist. Hvis der ikke er megen plads, kan grøntsagerne grilles først og holdes varme – eller grilles mens kødet hviler. Ved pensling med olie får grønsagerne en sprødere overflade, og man undgår, at de hænger fast i grillristen. Man kan også tilføre ekstra smag og aroma ved at pensle med krydderolie og evt. drysse med krydderier eller friske krydderurter.

Grøntsagsspid bliver bedst, hvis man skærer grøntsagerne ud i ensartede stykker og vælger grønsager, der bliver møre på samme tid. Sæt grøntsagerne ret tæt sammen og brug flade spid eller dobbeltspid, da grøntsager har det med at blive bløde under grillningen og lidt uhåndterlige. I stedet for dobbeltspid kan man anvende to træspid. Husk at lægge disse i vand 1 time før brug, så de ikke brænder under grillningen.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Grill. Gyldendal, 2007.

Annonce

Se andre opskrifter på grillede grøntsager og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Grillede grøntsager i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 15. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=235804