Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Citronmarengstærte

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Citronmarengstærte.

Citronmarengstærte.

Citronmarengstærte, lækker og frisk sommerlig tærte med låg af citronmarengs.

Fremgangsmåde

Dej: Hak mel og smør sammen. Tilsæt vandet og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab. Beklæd en tærteform på 22-25 cm. med dej i bunden og helt op over siderne. Prik dejen i bunden af formen med en gaffel og sæt den 10 min. i fryseren. Forbag bunden 10 min. ved 225° på nederste ovnrille.

Ingredienser
DEJ
120 g (2 dl) mel
75 g smør
2-3 spsk vand
MARENGS
3 æggehvider
8 spsk sukker
CREME
3 dl vand
2 1⁄2 spsk majsstivelse
60 g (2⁄3 dl) sukker
1 spsk smør
3 æggeblommer
1 dl citronsaft
revet skal af 1⁄2 usprøjtet citron

Creme: Bland vand, majsstivelse, sukker og smør til fyldet. Bring blandingen i kog under piskning og lad den koge et par min. Kom æggeblommerne i under piskning, og lad cremen blive gennemvarm under fortsat piskning, til den tykner. Køl cremen af. Smag til med citronsaft og -skal, og hæld den i formen.
Marengsdej: Pisk hviderne til hårdt skum, og tilsæt sukkeret kefuldevis under kraftig piskning. Bred marengsmassen over den fyldte tærte. Bag tærten ved 150° 10-15 min. til marengsen har fået farve. Servér tærten med flødeskum.

Opskriften stammer fra Gyldendals små kogebøgerTærter, Gyldendal 2010. Se også de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Citronmarengstærte i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 15. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=268589