• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hvid gløgg

Oprindelig forfatter Cliff Hansen Seneste forfatter Redaktionen

Hvid gløgg erstatter ofte den røde gløgg, da den ikke er så tung.

Hvid gløgg erstatter ofte den røde gløgg, da den ikke er så tung.

hvid gløgg, gløgg fremstillet af hvidvin, æblemost og portvin tilsat ekstrakt af sukker og krydderier. Denne opskrift rækker til 8-10 personer.

Ekstrakt

Æblemosten varmes til kogepunktet med krydderierne (knust kardemomme kan evt. kommes i et tefilter). Tages af varmen og køler ned. Hak abrikoserne, og læg dem i blød i hvid portvin.

Ingredienser
2 flasker hvidvin
8 dl æblemost
2 hele kardemommekapsler
2 stænger kanel
2 skiver frisk ingefær
1 vaniljestang
4-5 stjerneanis skal af knap en hel økologisk appelsin
150 g sukker
150 g tørrede abrikoser
hvid portvin

Tilberedning

Ved servering: Varm hvidvin og ekstrakt op (det må ikke koge). Tilsæt sukker, når blandingen er tilpas varm. Tag gryden af ilden, og tilsæt abrikoser og portvin. Smag evt. til med mere sukker eller portvin.

Annonce

Se også gløgg.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Cliff Hansen: hvid gløgg i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 20. september 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=245518