Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sauce tartare

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

sauce tartare, til 6 personer

Sauce tartare.

Sauce tartare.

Ingredienser

1 hårdkogt æggeblomme
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk citronsaft
1 knsp salt
1 1/2 dl olie
1 spsk hakkede kapers
1 spsk hakkede cornichoner
2 spsk hakket persille
salt, peber

Fremgangsmåde

Mos den kogte æggeblomme med en gaffel, og rør den med den rå æggeblomme, citronsaft ogsalt. Tilsæt olien dråbevis, senere i en tynd stråle - sørg for at olien er rørt helt ind i ægget, inden der tilsættes mere. Tilsæt de hakkede ingredienser, og smag til med salt og peber. Sæt den i køleskab, til den skal serveres.

Tip: Saucen kan gøres mindre fed med 1 dl ymer eller cultura, og den kan krydres med lidt timian. Sauce tatare passer både til lakserillettes og fisketerrine.

Annonce

Nogle retter med æg varmes ikke op. Det er f.eks. koldskål, is, fromage, chokolademousse, råcreme, kiksekage, ostelagkage og mayonnaise. Til disse retter bør du bruge pasteuriserede æg.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis Godt: Julefrokost. Gyldendal, 2006.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: sauce tartare i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301819