Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

røget ål med sennepsdressing

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

røget ål med sennepsdressing, frokostret til 4 personer.

Anrettet røget ål med sennepsdressing.

Anrettet røget ål med sennepsdressing.

Ingredienser

ca. 350-400 g røget ål
1 ræddike/kinaradise
1 spsk hele sennepskorn
salat, gerne forskellige typer

Dressing:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 knsp salt
1/2 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
1 spsk olie
2 spsk fromage frais eller ymer

Fremgangsmåde

Flå ålen. Skær ålekødet fri langs benene, og skær kødet i 2-3 cm brede stykker. Udblød sennepskornene 1/2 time i koldt vand. Riv ræddiken groft.

Pisk æggeblomme, salt, sennep og citronsaft sammen. Pisk olien i og tilsæt fromage frais eller ymer.

Anret ålestykkerne på salatblade. Dryp dressingen over, og pynt med ræddiken og de afdryppede sennepskorn.

Annonce

Tip: Nogle retter med æg varmes ikke op. Det er f.eks. koldskål, is, fromage, chokolademousse, råcreme, kiksekage, ostelagkage og mayonnaise. Til disse retter bør du bruge pasteuriserede æg.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis Godt: Julefrokost. Gyldendal, 2006.