Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

matjessalat

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

matjessalat, til 4-5 personer

Ingredienser

En tallerken med matjessalat.

En tallerken med matjessalat.

2 dåser matjessildefileter
1 hvidt salatløg
1 rødløg
1 lille agurk
2 æbler

Pynt
1-2 spsk klippet purløg

Sauce
2 spsk vineddike
2 spsk olie
1 tsk sennep
1 dl cheasyfraiche
sukker
salt, peber

Fremgangsmåde

Skær sildene 1 1/2 cm brede stykker, og læg dem på et fad. Hak løg og agurk. Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Fordel løg, agurk og æbler over sildene.

Pisk vineddike og olie sammen. Tilsæt sennep og cheasyfraiche. Smag til med sukker, salt og peber, og hæld saucen over sildene. Pynt med purløg.

Tip: Salaten kan godt forberedes, men hæld først saucen over sildene lige inden serveringen.

Annonce

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis Godt: Julefrokost. Gyldendal, 2006.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: matjessalat i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301799