Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

lakserillettes

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

Delikat lakserillettes.

Delikat lakserillettes.

lakserillettes, til 4 personer.

Ingredienser

1 lille fennikel
250 g fersk laks uden skind
25 g smør
1-2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Skær fennikelen over på langs, fjern den lille trekantede stok forneden, og snit resten fint.

Skær laksen i små tern. Svits fenniklen blød i smørret. Tilsæt laksen, og lad den få så meget varme, at den bliver mat, men ikke gennemkogt.

Annonce

Tag panden fra varmen, og smag til med citronsaft salt og peber.

Kom lakseblandingen i små portionsforme, og pres den sammen. Lad dem stå koldt til næste dag. Vend laksen ud på tallernener, pynt med snittet dild, og server evt. med sauce tartare.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis Godt: Julefrokost. Gyldendal, 2006.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: lakserillettes i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301822