Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

karrysalat

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

Karrysalat med karse og æg.

Karrysalat med karse og æg.

karrysalat, til 4 personer

Ingredienser

25 g suppenudler eller små pastahorn
100 g mayonnaise
1 dl fromage frais
1-3 tsk karry
2 syltede agurker
1 meget lille løg
2 æg
salt, peber
evt. gurkemeje

Pynt:
2 æg
karse

Fremgangsmåde

Kog nudlerne efter anvisningen på posen, og lad dem dryppe af i en sigte. Skyl dem med koldt vand. Kog 4 æg.

Rør mayonnaise of fromage frais sammen, og smag til med salt og rigeligt karry.

Skær agurkerne og løg i små terninger. Hak de 2 af æggene.

Annonce

Bland alle ingredienserne, og smag til med lidt agurkelage, salt og peber, og kom evt. lidt gurkemeje i for farvens skyld.

Skær æggene i både. Kom salaten i en skål, og pynt med æggebåde og karse.

Tip: Karrysalat er klassisk, enten blandet med små benfri sild eller som tilbehør til marinerede sild. Denne salat er også god til både tomater og lyst kalkunkød.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis Godt: Julefrokost. Gyldendal, 2006.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: karrysalat i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301801