Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

julepate

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter HaAn

julepate, frokostret til 10-12 personer.

Ingredienser

1 1/2 kg hakket oksekød
250 kg hakket lamme- eller svinekød
75 g bacon
1-2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk rasp
1 æg
1 1/2 dl fløde 13%
3 spsk cognac eller whisky
2 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin
peber

Pyntet med abrikoser, så er julepatéen klar til at bliver serveret.

Pyntet med abrikoser, så er julepatéen klar til at bliver serveret.

Fremgangsmåde

Skær bacon i tværgående strimler, og rist dem på en pande. Hak løg og hvidløg, og svits dem et par minutter sammen med baconen.

Bland alle ingredienserne til patéen.

Kom bagepapir i en form, der rummer ca. 2 liter, og fordel farsen i formen. Sæt den i ovnen ca. 1 1/2 timer ved 160 grader, til patéen føles fast.

Annonce

Afkøl og sæt den i køleskabet, den må gerne trække et par dage.

Skæres i skiver og serveres med syltede abrikoser.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: julepate i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301882