Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

fransk fisketerrine

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

fransk fisketerrine, ca. 8 personer

Delikat fransk fisketerrine med sauce tartare.

Delikat fransk fisketerrine med sauce tartare.

Ingredienser

500 g gedde- sandart eller sejfilet
salt, peber
lidt revet muskat
2 1/2 dl piskefløde
300 g ferst lakse- eller ørredfilet uden skind
12-14 blade frisk spinat
smør til formen

Fremgangsmåde

Skær geddekødet i tern, og miks dem ca. 1/2 min. i foodprocessor sammen med saltet. Tilsæt fløden, peber og muskat, og lad maskinen køre 1/2-1 min., til farsen er ensartet. Sæt farsen i køleskabet.

Skær laksefileten i lange strimler, og drys dem med salt.

Skyl spinaten, og blancher den ganske kort i kogende vand, dup den tør med køkkenrulle.

Annonce

Læg spinatbladene, så de lapper lidt over hinanden på et bræt. Tag en aflang form frem. Læg laksestrimlerne i forlængelse af hinanden i formens længde oven på spinaten, og rul det sammen på langs. Fordel halvdelen af farsen i den smurte form. Læg spinatrullen oven på farsen, og dæk med resten af farsen. Læg evt. overskydende spinatblade øverst.

Læg folie over formen, og sæt den i en bradepande med vand i bunden. Bag ved 150 grader i ca. 1 1/2 time, til farsen føles fast. Tilsæt evt. vand i bradepanden, hvis der er fordampet for meget.

Lad terrinen køle helt af, helst til dagen efter, inden den vendes ud af formen og skæres i skiver. Server med flutes eller landbrød og salat.

Tip: Serveres med fx sauce tartare. Den egner sig ikke til frysning, men kan holde sig et par dag i køleskab.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: fransk fisketerrine i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301823