Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

forloren and

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

forloren and, middagsret til 6 personer.

Ingredienser

Snyde and, servér den fx til lillejuleaften.

Snyde and, servér den fx til lillejuleaften.

2 store afpudsede svinemørbrader
1 syrligt æble
8-10 svesker uden sten
20 g smør
1 dl vand
2 dl fløde 13%
2 tsk majsstivelse
salt og peber
evt. kulør

Fremgangsmåde

Flæk hver mørbrad godt halvt igennem på langs, og bank dem flade med hånden. Skræl æblet, og skær det i terninger. Fordel æbletern og svesker på den ene mørbrad. Drys med salt og peber, og læg den anden mørbrad over.

Snør mørbraderne sammen med kødsnor, og gnid dem med salt og peber. Brun kødet i smørret. Tilsæt vand og lad det snurre i 30-40 min. under låg.

Vend "anden" efter den halve stegetid. Tag kødet op, når det er mørt, og lad det trække 10 min. under folie.

Annonce

Rør fløde og majsstivelse sammen, og pisk det i skyen. Varm saucen igennem, og smag til med sat og peber.

Tip: Servér aspargeskartofler og Waldorfsalat til kødet.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: forloren and i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 26. februar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=301849