Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Vaniljekranse

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Vaniljekranse, julens klassiske småkager. Af portionen her bliver der ca. 80 stk.

Vaniljekranse.

Vaniljekranse.

Ingredienser

175 g hvedemel
75 g majsstivelse
200 g smør
kornene af 1 stang vanilje
75 g sukker
50 g mandler
1 helt æg
1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Bland majsstivelse og mel i en skål og smuldr smørret heri. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vanilje, sukker, smuttede hakkede mandler, æg og æggeblomme i skålen og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab et par timer, til den er passende fast.

Kør dejen gennem kødhakkemaskinens kageplader og skær stængerne i 6-7 cm lange stykker. Form dem til kranse og sæt dem på smurte plader eller plader med bagepapir. Bag vaniljekransene 5-6 min. ved 200° på øverste ovnrille. Afkøles på en bagerist.

Annonce

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Vaniljekranse i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=247017