Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Julens æbletærte

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Julens æbletærte.

Julens æbletærte.

Julens æbletærte, nem og lækker juletærte.

Ingredienser

DEJ
125 g smør
175 g hvedemel
3 spsk cremefraiche eller ymer
FYLD
5-6 aromatiske æbler
1 tsk kanel
4 spsk sukker
2 æg
1 spsk majsstivelse
1 tsk vaniljesukker
½ dl fløde

Fremgangsmåde

Smuldr smør og mel. Tilsæt cremefraiche eller ymer og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time, gerne til næste dag.

FYLD: Skræl æblerne og riv dem på den grove side af råkostjernet. Dryp dem evt. med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke. Pisk æg, majsstivelse, vaniljesukker og fløde sammen i en skål. Rul 2⁄3 af dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform hermed. Sæt formen koldt 1 time, gerne i fryser.

Annonce

Prik bunden med en gaffel og forbag den 10-12 min. ved 200° på midterste ovnrille. Fordel æblerne i den forbagte bund og drys med sukker og kanel. Hæld æggeblandingen over æblerne. Tril resten af dejen i tynde stænger og flet dem over fyldet. Bag tærten færdig på 30-35 min. ved 200° på midterste ovnrille. Server den lun eller kold, evt. med flødeskum.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Julens æbletærte i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. februar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=247311