Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Honningkagehjerter

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Honningkagehjerter.

Honningkagehjerter.

Honningkagehjerter, kager, der kan spises eller bruges til pynt.

Ingredienser

200 g honning
60 g farin
1 æg
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
½ tsk ingefær
1 tsk natron
ca. 400 g hvedemel
GLASUR
4 dl flormelis
ca. 1 pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde

Smelt honning og farin i en gryde ved svag varme. Lad det svale lidt, og rør ægget i. Bland hvedemel, natron og krydderier, og ælt det i dejen. Læg dejen køligt et par timer, til den er helt kold og fast, eller lad den hvile til næste dag.

Rul dejen ud i ½-1 cm’s tykkelse, og udstik den med hjerteforme. Bag kagerne 8-10 min. ved 175° på midterste ovnrille. Afkøl kagerne på en bagerist, inden de pyntes med glasur.

Annonce

GLASUR: Rør flormelis og æggehvide sammen, mængden afhænger af æggehvidens størrelse, så prøv først med godt ½ æggehvide, og tilsæt resten lidt ad gangen, til glasuren har passende konsistens. Kom glasuren i en plastpose, klip et ganske lille hul i hjørnet, og sprøjt glasur på kagerne.
Når kagerne er pyntet, skal de tørre. De bør ikke lægges oven på hinanden, så kan glasuren knække.

TIP : Honningkagehjerterne kan bages i forskellige størrelser. Hjerterne kan også bruges som pynt på juletræet eller som bordkort. I stedet for glasur kan kagerne pyntes med smeltet chokolade.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Honningkagehjerter i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=247309