Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Finskbrød

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Finskbrød, lækre småkager med perlesukker, portionen her giver ca. 50 stk.

Finskbrød.

Finskbrød.

Ingredienser

250 g smør
350 g hvedemel
125 g sukker
PYNT
30 g smuttede finthakkede mandler
2 spsk perlesukker
sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Smuldr smør og hvedemel til en grynet masse. Tilsæt sukker og ælt dejen sammen. Den virker meget grynet i begyndelsen, men samler sig hurtigt. Køl dejen ½ time.Tril den i fingertykke stænger og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Bland mandler og perlesukker på en tallerken. Pensl kagerne med æg og vend dem i mandelblandingen. Sæt kagerne på en plade med bagepapir. Bages ca. 8 min. ved 200° på næstøverste ovnrille.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad, Gyldendal 2004.

Annonce

Se også de mange øvrige opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Finskbrød i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=246591