Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Christiansfelder honningkage

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Christiansfelder honningkage.

Christiansfelder honningkage.

Christiansfelder honningkage, klassisk julekage fra honningkagebyen Christiansfeld.

Ingredienser

450 g honning
250 g mørk farin
125 g smør
3 æg
500 g hvedemel
½ tsk nelliker
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
½ tsk hjortetaksalt
PYNT
25-50 g mandler

Fremgangsmåde

Varm honning, farin og smør i en gryde, rør jævnligt rundt, så det ikke sætter sig fast på grydens bund. Tag gryden fra varmen og afkøl honningmassen lidt. Bland imens hvedemelet med krydderier og hjortetaksalt, og smut mandlerne.
Rør æggene i honningmassen og vend til sidst hvedemelet i. Kom dejen i en velsmurt bradepande (30 x 40 cm). Læg mandlerne på kagerne. Bag kagen ca. 1¼ time ved 160° på ovnens midterrille og afkøl den på en rist.

TIP: Kagen kan skæres i skiver og smøres med koldt smør, eller den kan flækkes og lægges sammen med smørcreme rørt af ca. 100 g smør og 75 g flormelis.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Annonce

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.