Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Adventskage

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Adventskage.

Adventskage.

Adventskage, tærte med appelsin og marcipan.

Ingredienser

150 g smør
400 g hvedemel
30 g gær
¾ dl lunkent vand
2 spsk sukker
¼ tsk salt

FYLD
200 g marcipan
revet skal og saft af
1 en økologisk appelsin
50 g hakket økologisk
appelsinskal
1 æg
sammenpisket æg eller
æggehvide til pensling

Fremgangsmåde

Smuldr smørret i hvedemelet. Rør gæren ud i det lunkne vand, og kom det i melet sammen med sukker, salt og æg. Ælt dejen sammen, og lad den hæve i skålen et lunt sted ca. 1 time.

Annonce

FYLD: Riv marcipanen, og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen let igennem, og rul ca. 2⁄3 af dejen ud i en cirkel. Læg dejen i bunden af en smurt tærte- eller springform, den skal også nå et par cm op af siderne. Fordel fyldet i bunden. Rul resten af dejen ud, og skær den i strimler. Læg strimler over fyldet som et gitterværk. Lad kagen efterhæve lunt og tildækket ca. 20 min. Pensl med æggehvide eller sammenpisket æg, og bag kagen ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Sigt flormelis over.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Adventskage i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. november 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=247231