• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Æbleskiver

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Lækre, lune æbleskiver - serveret med gløgg.

Lækre, lune æbleskiver - serveret med gløgg.

Æbleskiver, alle præfabrikerede smager ens - de hjemmelavede smager meget bedre. Opskriften her er til ca. 50 stk.

Ingredienser

500 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk natron
1 l kærnemælk
4 æg
smeltet palmin eller olie til bagning

Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og natron og pisk det til jævning med kærnemælken. For at undgå klumper hældes først godt halvdelen af kærnemælken i melet, dejen røres glat og så tilsættes resten af kærnemælken under piskning. Pisk æggene i.

En test i 2009 viste, at alle købeæbleskiver dengang blev lavet på samme fabrik og af samme opskrift. Ingen af de testede nåede mere end to ud af seks stjerner.

En test i 2009 viste, at alle købeæbleskiver dengang blev lavet på samme fabrik og af samme opskrift. Ingen af de testede nåede mere end to ud af seks stjerner.

Varm æbleskivepanden godt op og kom rigeligt palmin i hullerne til den første pandefuld. Fyld hullerne 2⁄3, med dej. Bag æbleskiverne ved jævn varme, og vend dem første gang inden dejen i midten når at stivne. Bagetiden er 5-6 min. og æbleskiverne skal vendes flere gange.

Annonce

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Julemad. Gyldendal, 2006.

Se andre opskrifter på julemad og de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Æbleskiver i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. februar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=246848

    • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

    • Kommentar til redaktionen Vedr. Æbleskiver Marker den cirkel
      Send kommentar


  • Copyright

    Denne artikel må du ...

  • Kilde

    Denne artikel stammer fra:
    Leksikon

  • Historik