• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Sprængt andebryst

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Sprængt andebryst, til 4 personer.

Annonce

Ingredienser

Sprængt andebryst.

Sprængt andebryst.

2 stk. andebryst, à ca. 300 g
SALTLAGE:
150 g salt
100 g sukker
11⁄4 l vand
KOGELAGE:
1 l vand
3 hele peberkorn
1 kvist timian
1 løg
1 gulerod

Fremgangsmåde

Kog saltlagen sammen og afkøl den. Læg de to stykker andebryst i. De skal være helt dækket af lagen. Læg en tallerken over. Lad dem trække 1 døgn i køleskab.
Bring ingredienserne til kogelagen i kog. Kog kødet heri ca. 15 min. og lad det trække 20 min. i kogevandet. Skær kødet i tynde skrå skiver.
Tip: Kødet smager dejligt både som koldt pålæg og som varm middagsret
serveret med flute, flødepeberrod (flødeskum smagt til med revet peberrod, hvidvinseddike og sukker) og dampede grønsager, fx forårsløg, asparges, blomkål og gulerødder.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert: Fjerkræ. Gyldendal, 2003.
Se også Andebryst med blåbær eller Ovnstegte andelår på rodfrugtbund eller de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Sprængt andebryst i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 27. juni 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=245146