Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Bøf stroganoff

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Bøf stroganoff, en ret af skært oksekød og bacon, som skæres i tykke strimler, ristes i margarine og tilberedes i gryde med bl.a. champignoner og flåede tomater, og som serveres med kartoffelmos. Opskriften her er til 4 personer.

Fremgangsmåde

Skær kødet i strimler på størrelse med en lillefinger, og dup dem tørre. Smelt smørret i en sauterpande eller gryde, og brun baconterningerne. Pil løgene, og skær dem i skiver.

Ingredienser
600 g mørt oksekød,fx inderlår eller klump
50 g bacon i tern
25 g smør
2 løg
250 g champignoner
salt, peber
ca. 1 tsk paprika
2 dl bouillon
1 dl piskefløde
1 dl tomatpuré

Rens svampene og skær dem i skiver. Kom løgene i gryden og brun dem under omrøring. Tag dem op. Brun derefter kødet ad nogle gange. Svits svampene til sidst. Læg løg, kød og svampe i gryden. Tilsæt krydderier, bouillon, fløde og tomatpuré. Lad det simre mørt ved svag varme under låg i 30-40 min. Smag til med salt og peber. Servér med brød og kartoffelmos eller ris.

Opskriften stammer fra Let og lækkert Oksekød, Gyldendal 2005.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bøf stroganoff i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=256157