Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

And med ananas

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

And med ananas, til 4 personer

Annonce

Ingredienser

2 andebryst à 300 g
1 lille løg
2 forårsløg
2 gulerødder
150 g ananas fra dåse
2 spsk friskrevet ingefær
2 spsk olie
11⁄2 spsk risvinseddike
1 tsk sukker
2 dl saft fra ananasen
11⁄2 tsk majsstivelse
salt, peber
TILBEHØR:
løse ris

And med ananas.

And med ananas.

Fremgangsmåde

Kog de to andebryst ca. 25 min. i letsaltet vand. Pil skindet af. Skær kødet i tynde skiver. Skær løget i tynde både. Snit forårsløgene. Skræl og skær gulerødderne i fine stave. Skær ananasen i tern.
Svits ingefær, forårsløg og gulerod i olie i en wok eller stegegryde. Tilsæt kødet og steg det med et par minutter. Tilsæt ananas, risvinseddike,
sukker og ananassaft. Kog det op et par minutter. Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand og rør det i retten. Kog retten kort igennem. Smag til med salt og peber.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert: Fjerkræ. Gyldendal, 2003.
Se også Sprængt andebryst, Ovnstegte andelår på rodfrugtbund og Andebryst med blåbær eller de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
And med ananas i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=245147