Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Laksetatar

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter FiSoe

Laksetatar.

Laksetatar.

Laksetatar, dejlig let forret til 4 personer.

Ingredienser
350-400 g laksefilet
2 tsk fin dijonsennep
2 tsk grov dijonsennep
1 spsk cremefraiche
(38%)
4-5 spsk karse
salt, peber
salatblade
Dressing
1 lille glas lakserogn (40 g)
1 spsk vineddike
2 spsk olivenolie
salt og peber
3-4 spsk finthakket dild

Fremgangsmåde

Skær laksefileten i mindre stykker og hak den groft. Rør den med de to slags sennep, cremefraiche og karse. Smag til med salt og peber. Anret laksetataren portionsvis med salatblade og læg lidt af dressingen ved.
TIP: Tilsæt evt. 1 spsk finthakket skalotteløg og 1 spsk hakkede cornichoner til laksetataren.
Dressing: Bland alle ingredienserne og smag dressingen godt til.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt Gæstemad. Gyldendal, 2003.

Se også de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Annonce