Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Jomfruhummer med krydderurter

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Bodil Hammer

Forret til 4 personer

Ingredienser

24 jomfruhummere
1 dl olivenolie
saft af 1 citron
4 finthakkede eller knuste hvidløgsfed
1 bdt hakket persille
salt og peber

Jomfruhummer med krydderurter.

Jomfruhummer med krydderurter.


Tilbehør
2-3 citroner
brød

Fremgangsmåde

Klip toppen af hummerhalerne, start ved hovedet og klip ned, rundt ved halen og op til hovedet igen. Læg hummerne tæt sammen i en lille bradepande. Bland resten af ingredienserne og fordel dem over halerne med en ske. Sæt fadet i ovnen ved 250° i 8-10 min.
Serveres med citronbåde og brød.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Gæstemad. Gyldendal, 2003.

Annonce