Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Fisketerrine med laks

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter FiSoe

Forret til 4 personer

Ingredienser

750 g filet af lyssej eller helleflynder
6 æg
3 dl piskefløde
250 g fersk laksefilet
ca. 175 g broccolibuketter
salt og peber

Fisketerrine med laks.

Fisketerrine med laks.

Krydderurtedressing
2 dl cremefraiche (18%)
1 spsk citronsaft
1 bdt hakket dild
5 tsk salt
peber

Fremgangsmåde

Skær fiskekødet i mindre stykker. Kom lyssej i blender med de 5 af æggene og tilsæt fløden lidt ad gangen, mens det blendes fint og ensartet.
Krydr blandingen med salt og peber. Sæt det til side. Blend nu laksekødet med det sidste æg og tilsæt lidt salt og peber.
Giv de små broccolibuketter et kort opkog i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
Læg halvdelen af lyssejfarsen i en bageform på 1 1/2 liter foret med bagepapir.
Stik broccolibuketterne heri. Læg laksefarsen over. Kom resten af lyssejfarsen i formen. Læg bagepapir over og luk tæt.
Sæt formen i en 175° varm ovn og bag lakseterrinen i 1 1/4 time.
Serveres med en kold krydderurt dressing.
Krydderurtedressing: Rør alle ingredienserne sammen og smag dressingen godt til. Lad den stå koldt til den skal serveres.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Gæstemad. Gyldendal, 2003.

Annonce