Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Stegt sandart på salat med Karljohan

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Stegt sandart på salat med Karljohan, dejlig fiskeret med svampe og salat. Opskriften er til 4 personer.

Steg fisken i olivenolie på en teflonpande, først på skindsiden og så på den anden. Tag fisken af panden og hold den varm.
Steg svampene i olivenolie i 2 min. på samme pande. Tilsæt balsamicoen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt lynghonning og sennep.
Pluk salaten i mundrette stykker, og anret den på tallerkenen.
Hæld den varme dressing med svampene over salaten. Anbring fisken på toppen af salaten, dryp med balsamico.

Ingredienser
6‑700 g sandartfileter med skind
god olivenolie til stegning
200 g Karl Johan, flækket på langs (evt. flere gange)
1 dl god olivenolie til stegning
½ dl balsamico
1 spsk lynghonning
½ spsk sennep
1 Lolla Rossa-salathoved
12 små, fine spinatblade
12 små, fine rødbedeblade
1 bundt rucolasalat
lidt balsamico

Opskriften stammer fra Thomas Læssøes bog Find og spis de bedste svampe, Gyldendal 2010.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Stegt sandart på salat med Karljohan i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 25. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=271818