Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Vanilje-yoghurt-is

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Jordbær Vanilje-Yoghurtis.

Jordbær Vanilje-Yoghurtis.

Vanilje-yoghurt-is, sommerdessert til 4 personer.

Ingredienser

1½ dl letmælk
korn af ½ stang vanilje
½ l yoghurt naturel
2 pasteuriserede æggehvider
6 spsk sukker
400 g jordbær

Fremgangsmåde

Varm mælken over svag varme i en lille kasserolle. Flæk vaniljestangen, og kom den i mælken. Tag mælken fra varmen, og lad den stå, indtil den har stuetemperatur, ca. 15 min. Tag vaniljestangen op, skrab kornene ud, og rør dem i mælken. Rør yoghurt, æggehvider og sukker i mælken.
Hæld isen i en metalskål eller en metal-isform, og sæt ismassen i fryseren. Når der er dannet iskrystaller efter 15-20 min., skrabes den frosne is af skålens sider, og isen røres godt igennem. Gentag denne proces to eller tre gange, indtil isen er helt frossen. Lad den stå yderligere i 15 min.

Anret isen sammen med jordbærrene, og pynt med mynte.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal, 2009.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Vanilje-yoghurt-is i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=220837