Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Jordbærsorbet

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Jordbærsorbet.

Jordbærsorbet.

Dessert til 6 personer

Ingredienser

4 dl vand
1½ dl sukker
3 spsk citronsaft
300 g jordbær
2 pasteuriserede
æggehvider
4 spsk sukker

Fremgangsmåde

Kog vand, sukker og citronsaft op i en gryde 3-4 min og lad det køle af. Mos bærrene, eller findel dem i blender eller foodprocessor. Rør dem i den kolde sukkerlage, og sæt blandingen i fryseren, til den er halvstiv. Rør i den nogle gange. Pisk hviderne meget stive, og tilsæt sukkeret skefuldevis under kraftig piskning. Vend dem i den halvfrosne sorbet, der sættes i fryseren og fryses færdig. Server i små glas sammen med friske bær.

Tip: Fryses sorbeten i en ismaskine, kan æggehviderne udelades.
Variation: Brug hindbær i stedet for jordbær, eller en blanding af flere forskellige bær.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal, 2009.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jordbærsorbet i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 7. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=220840